מתנה בבין המיצרים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 30/06/10 12:53 יח בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

יום הנשואין שלי ושל אישתי לפי תאריך לועזי נופל בימים של בין המיצרים רציתי לדעת האם אני יכול לקנות לאישתי מתנה ליום הנישואין למרות שזה יוצא בזמן הנ"ל

בברכה ותודה מראש

תשובה

שלום
זו סיבה טובה להתחיל לציין את יום הנישואים לפי התאריך העברי ?!
מכל מקום [עד ר"ח אב] מותר לקנות דברים שאין מברכים עליהם שהחיינו בזמן הקנייה כגון נעליים או בגדים לנוהגים לברך בשעת הלבישה - לאחר ט´ באב, וכן בגד הדרוש תיקון.
ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393