מקווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/08/08 13:07 כז באב התשסח

שאלה

שלום רב,

אני עומדת להתחתן בוד כחודשיים בעז"ה

ברצוני לדעת האם אני יכולה לטבול אחרי 18ימים נקיים ולא אחרי שבעה ימים כי קבענו את החתונה

בנוסף רציתי לדעת האם אימי יכולה להיכנס איתי למקווה (היא גרושה)

ובכלל מה מותר ומה אסור לאמא גרושה שמחתנת בת.

תשובה

שלום וברכה

ראשית , שיהיה בשמחה.

אני לא מבין את השאלה, ומדוע לא לטבול לילה לפני החתונה לאחר ספירת שבעה נקיים. אני מציע כי תדברי עם מדריכת כלות על דיני הטבילה, וכך תקבלי הדרכה ממוקדת מה את צריכה לעשות.
מותר לאמא גרושה לבוא עמך למקווה, ולהיות חלק מהחופה ככל אמא. יש הנוהגים כי יחד עם האמא ילווה אותך לחופה זוג נשוי.

כל טוב, והרבה אושר