מים אחרונים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 26/06/06 23:46 ל בסיון התשסו

שאלה

האם מותר לדבר כלשהוא לבוא במגע עם מים אחרונים? ושאלה נוספת- האם מותר לעשות מים אחרונים בנסיעה ? תודה וברכה וישר כוח על מפעלכם הקדוש!

תשובה

לשואלת שלום רב.
כתוב בהלכה שמים אחרונים חובה. והטעם כיון שיש מלח סדומית באוכל שנשאר על הידיים ויכול להזיק או מחמת זוהמא שבאוכל שנשאר על הידיים. כיום לא מצוי ביננו מלח סדומית וכיון שאנו אוכלים בסכו"ם ומפיות, לא תמיד יש לכלוך. ולכן רבים אינם נוהגים ליטול מים אחרונים.
מי שנוהג מים אחרונים, יש בהם רוח רעה. ןלכן מקפידים שלט יישפכו על הקרקע במקום שעוברים בו, ולא משתמשים בהם לדבר נוסף, אלא נוטלים לכלי שאותו מורידים מהשולחן ושופכים לכיור.
ולגבי נסיע, נראה לי שקצת קשה להקפיד על הנ"ל. אבל אם אפשר לשפוך לכלי ולסגור ואח"כ לשפוך אותם, אפשר.
בברכה
אפי קיציס