מוזיקה שהורדה באיסור

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 06/06/10 23:32 כד בסיון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

בעוונותיי הרבים בעברי הייתי מוריד למחשב מוזיקה (גם שאינה כשרה) באיסור. עכשיו ברצוני לתקן, ולמחוק הכל ולהשאיר אך ורק מוזיקה כשרה שהובאה בהיתר.

רעייתי שתחי' עובדת בחברה סלולרית. במסגרת ההטבות שניתנות לה, יש לה כניסה לפורטל סלולרי שבו היא יכולה להוריד כל שברצונה (בהיתר כמובן!) בחינם, בין השאר שירים.

שאלתי היא, האם עליי למחוק את כל השירים שברשותי שהורדו שלא כחוק ולהוריד אותם מחדש מהפורטל, או שאני יכול להשאיר על המחשב שירים שיש באפשרותי להוריד בחינם מהפורטל?

בתודה,

שלום צובירי.

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין שהאתר שעליו אתה מדבר הינו אתר מורשה כאשר החברה הסלולרית משלמת כסף לאמנים והם מסכימים להפצת המוזיקה שלהם באינטרנט ולהורדתה. אם אכן זה המצב, אז מדובר במוזיקה שמותר להוריד.

לאור הנתונים הללו, עליך למחוק רק את המוזיקה הרעה ומוזיקה שאין אותה בפורטל. את המוזיקה שיש בפורטל ניתן להשאיר ולא למחוק ולהוריד מחדש.

בברכה,

חיים בריסק