שאלה
שלום לכם!
קודם כל רציתי להגיד תודה רבה על מה שאתם עושים..בזכותכם התעודדתי והתחזקתי המון!
ועכשיו לשאלתי-
אני מדריכה בעזרא של בנות בכיתה ח'[נחליאל] וחניכה שלי באה אליי ושאלה אותי שאלה חזקה ועמוקה בקשר לגאולה..ניסיתי לענות לה אבל זה עדיין לא מספק.ולכן אשמח לקבל עזרה!
אז ככה זה היה-
היא מאמינה בקב"ה,במשיח, בתחיית המתים וכו'..היא מאמינה בגאולה שיכולה להגיע ממש עכשיו, בדורינו.. כל יום היא מתחננת ומבקשת עליה, היא רוצה כל כך שתגיע!ובאמת מאמינה מאוד!
אבל כל יום נגמר והיא רואה שהגאולה לא פה,
"והנה..גם היום ציפיתי כל כך וקיוויתי כל כך- והיא לא פה. כמה כבר אני יכולה לצפות ולהשתוקק ולקוות?היום ומחר וכל היום..כל הזמן..אני כבר לא יכולה!"
בהתחלה לא ידעתי מה לענות..זה הדהים אותי!ילדה בכיתה ח' וזה מה שמטריד אותה?
אז כמובן שאמרתי לה שהיא תגיע!שאסור לנו להתייאש ולהפסיק לקוות!!!
וגם אם יש את העניין שהגאולה נראית כמעין "חלום" או חזון-דבר ששואפים אליו אבל ברור שהוא לא יתקיים בדורנו..-->אנחנו צריכים להאמין שכן!זה יכול לקרות!זה תלוי בנו...לפעמים אם באמת רוצים אפשר לממש את החלומות! גם את החלומות הכי "הזויים".
ואז אחרי כמה זמן שקראתי כמה דברים וחשבתי..עשיתי פעולה על הציפייה לגאולה. על העניין הזה שאנחנו לא יכולים לדרוש את הגאולה אם אנחנו לא ראויים לה. אנחנו צריכים "להראות" לה' שאנחנו רוצים בה, שאנחנו ראויים לה. אז במקום להתבאס מזה שהגאולה לא מגיעה ולהתייאש..נתחיל לעבוד על עצמנו ולהיות ראויים..ואז כמובן להשפיע על סביבתנו וכו'..וככה הגאולה באמת תגיע!
ועכשיו העניין המייאש הוא "זה בחיים לא יקרה!העם כולו צריך להראות זאת ולהשתפר וכו'..כדי שנהיה ראויים..ולא נצליח להגיע למצב הזה! מה שאומר ששוב, זה סתם חלום וזה לא באמת יקרה!"
אז יש את העניין שאנחנו צריכים לעשות מה שביכולתנו, ולהשתדל..
אבל ת'כלס לא יודעת כמה אנשים באמת חושבים על זה ביום יום או כמה אנשים כל כך מאמינים שזה חזק..וזה מפריע להם! לי לדוג'-זה לא מפריע באופן תמידי. ברור שהשאיפה היא הגאולה! שהיא מקור הטוב והטהר והכל יהיה טוב מאז וכו'.. אז אני עושה מה שביכולתי ומקווה שהיא תגיע- אם לא בזמני אז לפחות אולי זכיתי לקרב אותה. אבל זה לא אותו דבר! אצלה זה משהו תמידי. כל יום היא רוצה
תשובה
בס"ד
שלום לך!
אשרנו שיש לנו מדריכות כאלה וחניכות כאלה! באמת אפשר ללמוד הרבה מחניכה כזו ולהעריך את הרצינות שלה.
יחד עם זה בעולם כל דבר כמעט מורכב מתהליך ותוצאה. התוצאה ודאי היא המטרה והיא חשובה מאוד אבל חשוב גם התהליך בדרך אליה וחשוב גם להיות בתהליך ולא כל הזמן להיות אחוזים בתוצאה, רק לחכות לתוצאות ולא לשים לב למה שקורה בדרך. למשל אם אני אופה עוגה ואני כל הזמן רק אחשוב על התוצאה: העוגה המוכנה, אני אפספס את כל ההנאה והלימוד שיכולים להיות לי מעצם תהליך ההכנה. אמנם המטרה היא להגיע לעוגה המוכנה אבל גם התהליך יכול להיות חויה משמעותית אם אשים לב אליו ואחווה אותו.
נוסף על כך צריך לשים לב שהגאולה עצמה באה בשלבים, והיא עצמה תהליך מתמשך שאמנם לא הגיע לשיאו אבל ודאי שאנו יכולים לראות התקדמויות (וכן, גם נסיגות) לכן אי אפשר לומר התפללתי והגאולה לא כאן.
ואחרי כל ההסברים וגם לפניהם העיקר הגדול לזכור שהקב"ה הוא המנהל של כל העולם והוא יודע בדיוק מה טוב בשבילנו ומתי והוא רוצה רק את טובתנו הן ברמה האישית והן ברמה הלאומית. גם לך כמדריכה יש כאן הזדמנות לחוות עם חניכתך את התהליך של התפיסה הזו כי ודאי שלא על ידי הסבר אחד שלך יפתרו כל שאלותיה אלא זהו תהליך של הבשלה חשיבתית שגם לו יש חשיבות.
אצרף לך מספר קישורים שעשויים לעזור לך ולחניכה:
למה שהמשיח יבוא אם לא מגיע לנו? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=47835
למה המשיח לא בא? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=68312
האם הדור שלנו ראוי לגאולה? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=99762
אם את רוצה הרחבה נוספת או סתם לשתף באיך התקדמו הדברים את מוזמנת בשמחה לפנות שוב:
zelzman_b@bezeqint.net
כל טוב ובהצלחה
רבקה