להעביר לוח שנתרם לבית כנסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/03 02:09 ח באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

לפני כעשר שנים תרם מתפלל לא קבוע לבית הכנסת לוח/ שלט מודים דרבנן. היום אדם זה כבר אינו מתפלל בבית הכנסת, ואחד המתפללים הקבועים מעוניין לתרום לוח חדש ומהודר לע"נ קרוב משפחה. האם ניתן להעביר את הלוח הישן לעזרת נשים ולקבל את התרומה החדשה לעזרת גברים?

תשובה

בס"ד

כן. מותר להעביר את הלוח הישן לעזרת נשים ולקבל את התרומה החדשה לעזרת גברים.

כל תורם יודע שהתרומה שלו לא תשאר לנצח רק לזמן סביר. ועשר שנים זה זמן סביר ביותר ללוח כזה.

אני מבין שאין עדיפות ללוח יהיה בעזרת נשים כיון שבדרך כלל מתפללות שם פחות מתפללות מעזרת הגברים.

שלא יובן ח"ו במשתמע שתפילת הנשים פחות חשובה.