כתיבת בס''ד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 25/07/07 15:43 י באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

מהן החשיבות והסיבה לכתיבת בס"ד בראש דברים?

האם יש לכתוב בס"ד על דף שידוע לי מראש שהוא יזרק אח"כ לפח?

והאם מותר להכניס דף שכתוב עליו בס"ד למקום כמו שירותים וכו'...?

תודה מראש....

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
אין חובה לכתוב בס"ד וכד' בראש העמוד. יש כאן מנהג יפה שמטרתו להזכיר לנו שה' עוזר לנו בכל מעשינו, אבל אין כאן חיוב. בד"כ נהוג לכתוב זאת על דף שנכתב לזמן ארוך ולא על פתק למכולת וכד'.
דף שכתוב עליו בס"ד או בע"ה וכד' אינו צריך גניזה ואין מניעה להכנס איתו בכיס לשירותים.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן