כשרות של הרבנות הראשית

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 26/10/03 04:45 ל בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם מותר לאכול מוצרי בשר (עוף ובשר) שהכשרות שלהם היא של הרבנות ירושלים?

מה עושים במקרה שהבעל אוכל רבנות ירושלים והאישה רוצה להחמיר ולאכול מהדרין? האם היא צריכה לאכול את הכשרות שהיא רוצה או להיות "ביחד עם הבעל" ולקבל את בחירתו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאוד חשוב לדעת שיש לרבנות שתי רמות של כשרות: כשרות רגילה ומהדרין.וזה משמעותם;

כשרות רגילה-זה כשר אבל לא לכל הדעות ,למשל לענין בישול עכו"ם סומכים על שיטת הרמ"א שמספיק שהישראל מדליק את האש לעומת שיטת השו"ע שהישראל צריך לבשל ממש ולא דאי בהדלקה בלבד.

כשרות למהדרין- זה כשר לכל שיטות הפוםקים,למשל בבשר בקר יקפידו על כל החומרות גם של שיטת השו"ע וגם של שיטת הרמ"א דהיינו גם לאשכנזים וגם לספרדים.
וגם זה ,צריך לדעת, אינו תמיד לפי כל השיטות שהרי למשל תימנים מקפידים לחלות בשר לאחר המליחה ולכן תימני שמקפיד על כך לא יכול לאכול שום בשר מעובד ולו של ההכשרים הנחשבים להכי טובים בארץ.

ןלכן התשובה היא כמו שאני אומר תמיד- צריך לבדוק כל דבר לגופו של ענין. דהיינו לבדוק מה רמת הכשרות שהמשפחה רוצה לשמור וג"כ מה רמת הכשרות של המוצר שרוצים לרכוש.

כעקרון לרבנות ירושלים יש גם בשר מהדרין וגם כשר רגיל. הבשר והעוף המהדרין שלה עומדת ברמה הכי גבוהה מבחינה ההידורים ההלכתיים ,