כמעט חילול שבת!!!!!!

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/06/06 13:59 כט בסיון התשסו

שאלה

בס"ד

שלום!

יש לי בעיה רצינית.

אני שומרת שבת, אבל לא פעם אני רואה מכשיר חשמלי מסוים וכמעט לוחצת עליו. אין לי מושג מאיפה זה מגיע... יש לי רצון לא מוסבר ללחוץ על המכשיר. 'מה יקרה לי?' 'אווף למה כל החוקים האלה?' זה כל כך מייאש. כשאני רואה שלזה היצר שלי חוטר אני פשוט בורחת משם. הולכת מהר ומנסה לישון או להתעלם ממכשירים חשמליים. כשהייתי ילדה קטנה יותר מאוד אהבתי את היום הזה, ועכשיו לצערי יש ליום הזה התייחסות רגילה, אולי קצת יותר מידי. שלא תחשוב...אני ר-ו-צ-ה לשמור שבת! אבל כמעט מחללת אותה.. מה אני עושה? איך אני נפטרת מזה? האם זו בעיה באמונה? האם זו בעיה במידות?

תשובה

בסד

שלום רב.

יש לנו מלחמה גדולה עם היצר..כל ימי חינו.
אבל במקרה זה לדעתי הפתרון הו ..ללמוד וללמוד ועוד ללמוד הלכות שבת !!
כי "אין בור ירא חטא ולא עם הארץ חסיד.."
אי אפשר להזהר בהלכות שבת אם לא מבנים את האסור והמותר ..ויש דברים שחושבים שאסורים אבל הם בעצם מותרים ...וההפך.

בברכה