טסט

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/05/08 15:12 ז באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומדת נהיגה כבר זמן רב.עשיתי טסט 1 ונכשלתי בו בגלל שהתרגשתי מאוד.לפני חודש עשיתי עוד טסט (2)ונכשלתי גם בו.ירדתי 2 קילו בגלל הטסטים(-למרות ש2 קילו זה לא משמעותי).בטסט השני אני פשוט הייתי בטוחה שהוא יעביר אותי וכשהמורה הודיע לי שנכשלתי הרגשתי שחיי התנפצו וקרה לי הנורא מכל .היום אני יודעת שזה לא כך והצלחתי להחזיר את שמחת החיים שלי אליי..במשך החודש עשיתי רק שיעור אחד וכמעט שלא נהגתי.היום המורה התקשר אליי והודיע על טסט ביום שישי.אני ממש לחוצה וזה מפריע לי.בתפילות אני משתדלת שלא לחשוב על הטסט אבל זה קשה.ובנוסף אני רוצה לבקש מ-ה' שאעבור טסט אך אני כבר לא יודעת אם זה בקשה שמתאים לבקש..אני ממש רוצה לעבור וממש בלחץ.אם תוכל לעזור לי איכשהו זה יעזור לי מאוד..

ובנוסף..רציתי לשאול מה ברכה אחרונה שמברכים לאחר משהו שמברכים עליו "בורא פרי האדמה"

תודה רבה.

תשובה

בסד

שלום רב.

באמת כי הטסט כאן פחות חשוב אבל הטסט של למעלה יותר חשוב.
לעצם הענין.
1.השתתפי בתפילת שחרית בבית הכנסת ובברכת כוהנים תתכוני לקבל את בירכת הכוהנים,במילה "ןיחןנך"
2.ישנם פירקי תהילים מתאמים .
3. יש קוראים את ספר יונה לפני הטסט.
הכול טוב וכמובן לישון טוב להיות ערנים ולשים לב.
בברכה והצלחה.
בירכת נפשות.היא הברכה שאחרי אכילת פרי האדמה.
בברכה