חשיבות ק"ש שעל המיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/12/06 11:04 י בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד נעשה ונצליח!

שלום לרב.

כבר המון זמן שיש לי את השאלה הזאת...מה החשיבות של קריאת שמע שעל המיטה ואם לא אומרים אז מה החומרה שבדבר?...כי קורה לי הרבה פעמים שאני שוכחת לומר...וגם מה הנוסח החובה שצריך לומר? ומה הרשות?

תודה רבה והקב"ה יזכה אתכם מהשמים.

תשובה

שלום וברכה,
באופן כללי, הרעיון של קריאת שמע שעל המיטה הוא שמסיימים את היום עם קשר לה'. כשם שמתחילים ב'מודה אני' כך גם מסיימים מתוך התרוממות רוחנית של קרבת ה', והדבר נותן טעם וערך אפילו לשינה עצמה.
אני מצרף לך קישור על קריאת שמע שעל המיטה, ובו מפורט מה חובה (פרשת שמע וברכת המפיל), ומה רשות:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=757