חילול שבת

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 12/09/04 16:46 כו באלול התשסד

שאלה

צלצלתי לחברים להשאיר הודעה

הבעייה היא שהם דתיים, וצלצלתי בשבת

אבל ידעתי שהם לא בבית, ורק רציתי להשאיר הודעה

החברה שלי אומרת שזה לא בסדר להשאיר לדתיים הודעה בשבת, גם אם אני יודעת שהם לא בבית כי אני גורמת לחילול שבת אצלם בבית.

האם היא צודקת?

האם זה לא מנומס לחלל שבת בבית של שומרי שבת גם אם הם לא בבית?

נתתי לה בתור דוגמא את השנה טובה שהפורום נימוסים שלח בשבת לפורום האוכל הכשר ואמרתי לה שמה שטוב לפורום מנומס, טוב גם לי!

מי צודקת

תשובה

שלום וברכה

כל אדם אינו מעונין שחילול שבת יהיה בגללו. לכן, שהתקשרת אליה היא במידה מסוימת היתה גורם של חילול שבת. לכן, לא נכון להתקשר לאדם דתי בשבת גם אם את בטוחה שהוא לא ירים את הטלפון. אפילו שאת אינך שומרת שבת, כל מעשה שאת עושה בגלל אדם דתי נחשב כאילו החטא נעשה בגלל אותו אדם.
"כל ישראל ערבים" ואין אנו מעונינים להכשיל אף אחד

בברכת שנה טובה
מאיר נהוראי