חילול שבת בעקיפין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/09/02 00:41 ז בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד

הרב בניהו ברונר

אני עובדת במוסד שהחל לקיים פעילות בשבת.

במסגרת עבודתי אני אחראית על הפעילויות במוסד.

בעקבות זאת, התעוררו אצלי מספר שאלות עקרוניות:

1.האם מותר לי לאשר סוג פעילות שתתקיים בשבת?

(במקרה שהפעילות מוכנה ואני אמורה "לשפץ" אותה)

2. האם מותר לי להכין רשימה של ציוד שאמור להיות בפעילות בשבת?

3. האם מותר לי להכין פעילות שתתקיים בשבת, אבל גם אח"כ תיושם באמצע שבוע?

4. והשאלה הכי רגישה עבורי- האם מותר לי להכין פעילות לאמצע שבוע, כאשר יש לי חשש שהיא יותר מאוחר תנוצל גם בשבת?

אשמח מאוד אם תוכל להשיב לי על שאלותי, ולהעניק לי כלל שיעזור לי להתמודד עם מקרים חדשים מהסוג הזה.

בברכת שנה טובה

וגמר חתימה טובה

אילנית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה ערב שבת שובה תשס"ב

לאילנית שלום רב!

1. אם ללא אישורך הפעילות לא תתבצע בודאי שהדבר אסור, גם אם לא הכנת את התכנית. גם אם ללא אישורך הפעילות תתבצע אינך יכולה ל"שפץ" אותה כיוון שאת מסייעת לדבר עבירה.
2. אם מטרת הרשימה היא שתשמש את הפעילות אסור.
3. מותר כיון שאת מבחינתך מכינה לפעילות באמצע השבוע, ואם מישהו יחליט להתשמש בה בשבת זה ענין שלו.
4. הדבר מותר כיון שאת אינך מכינה לשבת, ומי שישתמש בפעילות זו בשבת הוא עובר העבירה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן