חייבת שהכל ייתנהל על פי איך שאני רוצה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 08/07/07 12:41 כב בתמוז התשסז

שאלה

היי...מה שלומכם?...יש לי בעיה שאני חייבת שכל דבר ייהיה לפי איך שאני רוצה...אני כבר בת 16 אבל תמיד התרגלתי לקבל את כל מה שאני רוצה...ולכן שמתי לב שכאשר אני לא מקבלת משהו מסויים שרציתי אני מתחילה לכעוס או להכנס לדיכאון ואני לא יודעת מה לעשות ...זה כבר הפך להרגל..? אפילו חברות שלי לא יודעות מה לעשות איתי והן מעירות לי על זה...עוד בעיה שיש לי..זה שיש מקצועות שאני ממש טובה בהם ומקבלת את הציונים ההכי טובים בכיתה,אך גם יש מקצועות שלא הולך לי בהם,שאלו מקצועות קלים שלכולם כן הולך...מה שקורה -זה אני נהיית מצוברחת כאשר כולם מקבלים במקצועות הללו מעולה ורק אני מקבלת נמוך על כל מיני שטויות...חברות שלי אומרות לי שזה מעצבן אותן שאני מתלוננת ובוכה על כל נקודה שיכולתי להשיג ושנמאס להן שאני עושה את זה...מה אפשר לעשות?(2 השאלות הן בערך אותו הדבר..) תודה ממש!! ויום טוב =]

תשובה

שלום לך,
עבודת המידות היא עבודה גדולה , שעובדים עליה כל החיים.
כאשר את מזהה את הבעיה זה ראשית הפתרון. כעת נותר לך להפנים כי א"א להשיג את כל מה שחושינו ויצרינו רוצים , ולפיכך יש ללמוד לשמוח בחלקנו , תוכלי לעיין במשנה באבות פ"ד מ"א ובפרשנים , ובפרט בנושא "איזהו עשיר " , ו"איזהו גיבור".
חזקי ואמצי!
בברכה,
אריאל פריש