שאלה
שלום כבד הרב
אתן לך קצת רקע
אני בן 25, בגיל 21 התחלתי בתהליך של חזרה בתשובה שבמהלכו עד היום היו לי שתי יציאות מעולם הדת, זותמרת
חזרתי בתשובה- בשאלה ואז שוב בתשובה ואז שוב בשאלה, מיותר לציין שנפשי משוסעת ואני די מעורער מכל השינוים האלה
כיום אני כביכול חילוני למראית עין, אך אני לא יכול ליצור קשר עם בחורה חילונית, לא יכול להסתובב עם החברים הישנים ומרגיש לא פה ולא שם
אני מרגיש משיכה עצומה אל הדת ומצד שני גם דחיה גדולה, שני הכוחות האלה שקיימים בי מנהלים מאבק ומשאירים אותי במצב אומלל של קיפאון, עם כל זאת לאחר שראיתי וחויתי את שתי העולמות ברור לי שאני מעדיף לחיות את חיי כאדם דתי.אני לא יכול בכלל לדמיין חיי נישואין ומשפחה במסגרת חילונית.
אך אעשה את הצעד חזרה כיום שזה כל כך קשה?
בפעם הראשונה או השנייה אפילו היה לי הרבה יותר קל, אני חייב לציין שבפעם השנייה שנכנסתי לתוך הדת הייתה לתוך מסגרת חרדית נוקשה ביותר שהותירה בי טראומה קשה
כיום אני שוקל מה לעשות
ב3 חודשים האחרונים אני אט אט חזרתי להתפלל,להניח תפילין ואפילו פאות קטנות התחילו לבצבץ שוב ,אך אני כל כך מלא חששות וכאילו כבר לא סומך על עצמי .
איך אוכל ללמוד להתייצב? ולאיזה ישיבה היית ממליץ לי להיכנס?
בתודה מראש
תשובה
שלום
קשה מאד לסייע לך בלי לדעת את הרקע לקושי, האם זה בגלל שאתה פרפקציוניסט או אולי אתה אוהב בילויים או שמא אתה נמשך לאומנות הקולנוע, בקיצור בלי הסבר מפורט מאד לא ניתן לדעת מה הבעיה בודאי שאי אפשר לעלות על הדעת פיתרון.
באופן כללי אציע לך לקחת כמה מצוות שאתה מחובר אליהם ועד שאתה לא מרגיש בשל, אתה לא כופה על עצמך להמשיך הלאה, למרות שזה יהיה מהלך מאד איטי נומר השלב הבא עוד עשר שנים, כך תתקדם, אבל לא באופן שיגרום לך קריסה, אלא באופן שאתה שלם במאה אחוזים עם עצמך, ברגע הקטן שאתה מרגיש מבולבל או נלחץ, שים רוורס ותחזור קצת אחורה עד שתרגיש שוב בטוח ושוב תתקדם הלאה.
ברכה והצלחה