וידוי בק''ש

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/04/08 08:20 יז בניסן התשסח

שאלה

שלום וחג שמח.

רציתי לדעת אם זה נכון כיוון שחודש ניסן עכשיו אז לא אומרים וידוי בק"ש שעל המיטה..

ובאילו עוד ימים לא אומרים וידוי מחוץ לוחדש ניסן..

תודה וחג שמח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אמירת וידוי בקריאת שמע שעל המיטה איננה חובה אלא היא מנהג. בימים שאין אומרים תחנון, אין אומרים גם וידוי, וימים אלה הם: לילות שבת ויו"ט, וימי מועד מיוחדים, וכן חודש ניסן, מיום כיפור עד ר"ח חשוון, מר"ח סיוון עד י"ג בסיוון.
כל טוב וחג כשר ושמח,
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן