התארגנות לחתונה בימי בין המיצרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 13:47 יז בתמוז התשסב

שאלה

אנו מתחתנים, בע"ה, ימים ספורים אחרי תשעה באב, וההתארגנות בעיצומה.

בהתחלה הרגשתי מעט לא נח עם זה, אבל אני מרגישה עכשיו שזה קצת מענה לימים אלו: ירושלים עוד לא נגאלה גאולה שלמה, ואנחנו בונים אחת מחורבותיה, מקימים עוד בית ששואף לקדושה.

ובכ"ז, נודה לרב מאד על הנחיות ברורות של מה שמותר ומה שרצוי שלא להכין בתקופה הזו. ואנא, אם אפשר בהקדם, כי זה קורה ממש כעת...

רק שמחות ובשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

מזל טוב

אני מכיר את ההרגשה הזו באופן מאוד אישי - (התחתנתי בי"א אב) ומכאן ההלכות.

כל דבר ממה שצריך לעשות - עדיף קודם ר"ח אב ועדיף קודם שבוע שחל בו.
אפילו דברים שלא מוזכרים בהלכה לאיסור אבל יש בהם צד מסוים של שמחה - כך הוא הדין.

הזמנות לחתונה - השתדלו לסיים את הכל כנ"ל. לא הספקתם? - מותר גם בשבוע שחל בו תשעה באב. כי אם תשכחו מישהו זה ממש דבר האבד שעלול להגיע לעוגמת נפש ולריחוק בין לבבות. אולם וסידורי האירוע, תיאום עם תזמורת, בחירת מנות וכד' - כמו ההזמנות.

קניות - קניות של חתונה הם קניות של שמחה. וצריך להשתדל לקנות את הכל לפני י"ז בתמוז או אחרי תשעה באב. יש דברים שאינם סובלים דיחוי ובהם עדיף בכל מקרה לפני תשעת הימים. אין להשתמש בהם ולכן אין לברך עליהם שהחיינו בקניה - רק בחופה נוהגים ללבוש בגד חדש ולברך עליו - בשעה זו תכוונו על כל הדברים החדשים שקניתם בתקופה הנ"ל.

סיוד בית - מותר עד תשעת הימים ויש מתירים עד שבוע שחל בו. סידור בית - מותר.

סריגת כיפה ותפירת בגדים - עד תשעת הימים.

והאמת והשלום אהבו - מזל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן