השם: אורי לבת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/02/09 13:23 ז בשבט התשסט

שאלה

אנחנו מאוד אוהבים את השם אורי (במלעיל) לבת. בעלוני פרשת השבוע הרב אליהו אמר שלא כדאי לקרוא לילד בשם שהוא גם של בנים וגם של בנות. מה עושים?לא הייתי שואלת את הרב אליהו על השם אורי אבל לצערי קראתי את התשובה שלו...

תשובה

שלום גיגי,

מי שלא שואל רב מסוים שאלה אינו חייב לקבל על עצמו את הפסיקה או את הדעה של אותו רב בעניין - גם אם מדובר באחד מגדולי הדור המובהקים.
לגופו של דבר בחירת שם איננה תחום מובהק של הלכה ואין בה קביעות מפורשות לכאן ולכאן. בכל זאת הרבה רבנים תומכים בדעה זו של הרב מרדכי אליהו.
שורה תחתונה - אני מציע שתשקלו ברצינות אפשרויות קרובות כמו אורה או אור. כלומר תקבלו על עצמכם להתמודד באופן אמיתי עם הדעה הרווחת (אבל שבוודאי לא התקבלה פה אחד). אם בכל זאת בסופו של דבר אתם מעדיפים את אורי לכו על זה ותתברכו.
בברכה, דוב ברקוביץ