הרבנות הראשית לישראל - היחס אליה הערה חשובה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/08/02 22:11 ט באלול התשסב

שאלה

שלום לרב זעפרני,

שבוע טוב ושפע ברכות.

שמתי לב שהרבנים באתר זה מתמידים ואומרים שהרבנות הראשית לישראל היא האחראית היחידית למתן כשרות ובמדינת ישראל אין לכל גוף אחר סמכות לפסוק בנוגע לכשרות.

אמנם, לפי הבנתי ותכף אוכיח אותה - הרבנות הראשית היא מוסד טוב וחיובי שפשוט דואג לכשרות מינימאלית (עם הרבה קולות ו"בדיעבדים" במצבים מסויימים) לכל עם ישראל שחלק ממנו היה מעוניין בכשרות אבל לא היה עושה "יותר מדי" בשביל להשיג כזו.

אז לכן על כך הרבנות הראשית ראוייה לתשבוחות.

אבל, הרבנות הראשית למיטב ידיעתי (ויתקן אותי הרב אם אני טועה) - נותנת גם כשרות למאכלי חלב נוכרי, אבקת חלב נוכרי, חסה שיש בה חשש גדול לתולעים, ג'לטין - ועוד הרבה הרבה בעיות.

אז מי שלא רוצה להסתמך על קולות מסויימות,

ועל סיכונים חמורים כמו שתוארו כנ"ל,

בשבילו נועדו כל הבד"צים השונים !

מי שלא רוצה להסתמך על הקלות ורוצה לקיים הלכה פשוטה וזהו! - אז למה לפעמים אני רואה רבנים

שכועסים על קיומם של כל הבד"צים וההכשרים הגבוהים השונים ? בסה"כ למרות שיש הרבה מדי -

הרבה מהם גם- כמו בד"ץ בית יוסף למשל,

תורמים לי ולאחרים להרגיש שהם יכולים לאכול בבטחה את המאכל המסויים בלי להיות בספק אם המאכל 100% כשר או שיש סכנה שמא..

אני לא רוצה להוציא דיבת הארץ רעה על הרבנות הראשית לישראל וכל הכבוד לה על שהיא מספקת את מה שהיא מספקת. בלעדיה המצב היה הרבה פחות טוב אצל עם ישראל! אבל ההכשרים המהודרים השונים רק תורמים!! לדעתי אין למחות בעדם אלא רק לנסות לצמצם אותם כמו שנאמר - "טוב מעט ובאיכות,

מהרבה ושלא באיכות" -- אשמח לשמוע דעת הרב

תודה רבה!

תשובה

שלום נתי,
בזמן שהותינו ברבנות הראשית לישראל,אני יכול להעיד כי מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א נלחם כנגד הדברים שציינת:חלב נוכרי,אבקת חלב נוכרי,חסה שיש בה חשש תולעים,ובענין החסה פסק הרב להלכה כי מאז זיכו אותנו אנשי גוש קטיף בחסה ללא תולעים,חובה להשתמש רק בחסה זו.כמו"כ נלחם הרב במאכלים המכילים ג'לטין.
לפיכך יש לבדוק היטב כל מוצר מהם המרכיבים שבו.
אין לסמוך על קולות בנושא כשרות בנושאים שציינת.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני