הקנאה.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/01/07 19:35 כה בטבת התשסז

שאלה

שלום רב,

שמי ...,ואני בכיתה ח'.

כמו כל בן-אדם רגיל ונורמאלי,גם לי יש את המידה המציקה הזו-הקנאה.

והמידה הזו נדחפת ובאה לידי ביטוי בכל מיני דברים ביומיום ,כמו למשל:שמישהי מצליחה באיזשהוא תחום וכל תשומת הלב מופנית אליה,וכו'..

שלא תבין מזה,שאני איזו אחת מגעילה שמתנכלת לכל האנשים שמצליחים ומקנאה בכל רגע ורגע..

ממש ממש לא !!אני מפרגנת להם,שמחה איתם וכו'..אבל בתוך תוכי אני יודעת ש"הלוואי וגם לי זה היה קורה"..וזה נכון מצידי לשאוף למעלותיהם של אחרים,אבל לפעמים זה אפילו מעבר לזה..

מקווה שבעז"ה נדע לשפר את המידות של כל אחד ואחד מאיתנו,ושנדע תמיד לשאוף מעלה.

תשובה

בסד

שלום רב.

סליחה על האחור.

אני מברך אותך להצלחה בעבודה הקשה על המידות.
יהי רצון שנצליח כולנו בכך.
אמן. (אגד לא בחינם אמרו חז"ל "הקנאה התאוה והכבוד
[מוצאים את האדם מן העולם.]"
הקנאה היא ממש ["סכנת חיים".]

בברכה