העתקה במחשב בחול המועד

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/09/10 14:34 טז בתשרי התשעא

שאלה

האם מותר להעתיק תמונות במחשב מתיקיה לתיקיה בחול המועד? האם מותר להעלות תמונות מהמצלמה הדיגיטלית למחשב בחול המועד?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מותר, אין זו כתיבה שנאסרה בימי חול המועד. ברם, כדאי במקום זה ללמוד תורה כי ע"פ הרמב"ם סיבה העיקרית לאיסור מלאכה בימי חול המועד היא כדי שאדם יפנה זמן ללימוד תורה ולא יהפוך ימי החג הקדושים לחולין.

מועדים לשמחה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן