המשך: הרבנות הראשית לישראל - כשרות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 18/08/02 00:41 י באלול התשסב

שאלה

שלום לרב זעפרני,

תודה על התשובה המהירה.

מתשובתך למדתי כי אכן לצערי לא טעיתי במה שאמרתי בנוגע לכל מיני מאכלים ורכיבים שלא לדעת ההלכה המאושרים ע"י הרבנות הראשית.

לכן אני לא מבין למשל,

אם אני, בצדק (לפי העובדות שגם הרב ציין) -

לא מוכן להסתפק על רמת הכשרות ברבנות,

רוצה ומוכן לשלם קצת יותר על כשרות יותר מהודרת. למה יש רבנים שאומרים שאני יכול לסמוך

רק על הרבנות הראשית לישראל וזהו הגוף המוסמך היחיד בישראל. אני מבין את כוונתם כדי שהרבנות הראשית תצבור כח וכך ישופרו תנאי הכשרות שם עם הזמן.

אבל עדיין - אני רוצה כרגע לאכול דברים שאני בטוח שהם כשרים! מה לעשות שכרגע רק בד"צים

מסויימים יכולים לספק לי את הרצון והצורך הזה?

ובכלל, יוצא מכאן שלדתיים ייראי שמיים שמודעים לעניין, אין להם מלכתחילה רשות להסתמך על הכשר זה כיון שהוא מתיר התרים עם קולות רבות מאוד, שניתנו לרוב אך ורק בדיעבד, וחלקן אף נאסרו איסור חמור כמו חסה שיש בה סיכוי גדול לתולעים ולשרצים ח"ו שם אדם שאוכל כזה דבר יכול לעבור על לאוין רבים מהתורה!

למשל אני שהתחלתי בזמן האחרון להסתמך רק ורק על כשרות של בד"צים (כאלה שאני סומך עליהם) ומהדרין התחלתי לראות את הרבנות ככשרות מינימאלית ולא כנטייה להעליב אלא פשוט כמציאות!

אז מכאן אני חושב שאין לראות את האנשים שמסתמכים רק על כשרויות מהודרות כאנשים מתנשאים ח"ו כמו ששמעתי מחבריי למשל,

שאומרים לי: "אני לא צריך כשרות בד"ץ, לי יש את הרבנות שלי, אני לא מתנשא וצריך כשרות מהודרת במיוחד 'בשבילי'"

-

סוף דבר - לדעתי הבד"צים רק חיובים לעת עתה ויש פשוט לשפר את הכשרות ברבנות ובמקומות אחרים.

תודה

ושנזכה לקיים הפסוק "מחיתי כעב (=במהרה) פשעיך וכענן חטאתיך, שובה אלי כי גאלתיך" - שבוע טוב!

תשובה

נתי שלום,
לצערי הרב,לא אחת ישנם תקלות בנושא הכשרות ולא תמיד הציבור יודע על כך,ואין זה משנה מהו הגוף שנמצאה בו התקלה.לכן אני נוהג לומר לההולכים לאכול במסעדה,יש להעדיף מסעדה שהבעלים שלה מוכרים ואפשר לסמוך עליהם,יש להיכנס למטבח ולבדוק אם אין חשש, למשל, לבישולי גויים.ויש אף שמחמירים שלא אוכלים בישול של מומר,כפי שכתב ה"תפארת שלמה"(מובא בפ"ת יו"ד ס"ק א)
שבישול של מומר אסור משום דהוי ככופר בכל התורה כולה ויש חשש שמא יאכילהו דברים אסורים.
סיכומו של דבר,כל דבר לפני שאדם מכניס לפה,יש לבדוק ולחקור היטב מה הוא מכיל ,מי עומד מאחורי הכשרות וכיו"ב.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני