המחילה בקריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 17/12/08 23:24 כ בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,יש קטע בקריאת שמע שעל המיטה שאנחנו אמורים למחול ולסלוח לכל מי שפגע בנו בכל צורה שהיא במזיד או בשוגג.האם זה אפשרי בכלל?והאם מדובר באמת בכל פגיעה ?אפילו התעללות כלשהי-כי אני מאודד לא מצליחה בלסלוח בדבר כזה.עברתי התעללות כלשהי ואני לא סולחת .

תודה רבה.

תשובה

שלום
מי שלא סולח פוגע בעצמו בלבד, אינני מדבר על סליחה מתוך אדישות וחוסר אכפתיות מהזולת, מדובר כאן על יכולת אמונית שכל מה שה' עושה הוא לטובה , לאין רע אמיתי בעולם כלל, לשיחרור מכאב ויגון שמוצנעים אצלינו יום יום וזה הסיכוי הכמעט בלעדי עבור האדם להשתחרר מהמעמסה הנפשית הזו, את לא סולחת כדי שיוכל אותו מנוול להמשיך במעשיו הנלוזים, את סולחת כדי להשתחרר מאותו משקע.
ברכה והצלחה