הכותל המערבי של הר הבית- למה לא נחרב?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/07/08 23:24 ד בתמוז התשסח

שאלה

שלום הרב שלמה,

למדתי שהכותל המערבי של הר הבית ('של בהמ"ק' מדרש רבה) לא יחרב לעולם. כ"כ, המצב של ביהמ"ק (בניינו) תלוי במצב הרוחני של עמ"י.

רציתי לדעת מה מסמל הכותל המערבי של הר הבית שלכן אינו נחרב.. כנגד איזו קומה רוחנית הכותל המערבי של הר הבית? שמעתי מאיזה רב שזה כנגד הקומה של האמונה הלא שכלית מהמסורת, שזו נשמרה לאורך הדורות, וביהמ"ק צמו כנגד האמונה השכלית ששם היו הכהנים- האחראים ללמוד התורה..

אבל אם כן, איך נכנסו להר הבית גויים? האם זה בגלל שגם להם יש אמונה לא שכלית בתורה שבכתב? איפה יש על כך מקורות? (על הקומה הרוחנית שמייצג הר הבית והכותל המערבי ביחס לשמירת התורה)

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום רב
יש בתורה שלנו כמה רבדים להבנה
והם נקראים [ פ ר ד " ס .]
פשט רמז דרש וסוד .
כל עינין ניתן להסבירו בארבעת הרבדים למרות שהם לא מסתדרים אחד עם השני.
אבל אנו מבנים כי לפי הפשט בית המקדש חרב חוץ מהקיר התומך המערבי ..מה הוא מסמל?את התשובה יגידו חכמי הדרש ככה וחכמי הרמז אחרת..
אין בעיה, להפך [זה הוא היופי שביהדות והתורה העמוקה שלנו.]
בברכה