החזרת גניבה ורמאות שנעשו בעבר

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 08/01/03 15:41 ה בשבט התשסג

שאלה

לפני כ7 שנים בכיתות א' ב' הייתי בשליחות בחו"ל וכמה פעמים גנבתי מהמכולת איזה שוקולד או מסטיק וכדומה והייתי קטן וחסר דעת מאז אני כבר כ7 שנים אני בארץ ויש לי נקיפות מצפון איך להחזיר הרי אני בארץ?

וגם פעם אחת ביום הולדת של מישהו נתנו מתנה נוספת למי שניצח במשחק ביום הולדת ואני רימיתי ואמרתי שניצחתי וכך בעצם גנבתי מהמשפחה מה לעשות בשני המקרים איך להחזיר?!

תשובה

שואל יקר!

שו"ע חושן משפט שמ"ט, ג'.
"קטן שגנב, מחזירים קרן לבעלים [אם הוא בעין.] ואם אינו בעין פטור אף לאחר שיגדיל"

וכן ברמב"ם הל' גניבה א', ח'. והל' חובל ומזיק ד',כ'. ובעוד ראשונים.
ולכן, ע"פ דין, וגם בדיני שמים (ע"י 'יביע אומר' חלק ח' חו"מ סימן ו') הנך פטור.
מ"מ ממידת חסידות ראוי לנסות ולהחזיר.

ברכה והצלחה
צוות שו"ת 'ישיבת מעלות'