גלישה אסורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/08 19:35 יד בכסלו התשסט

שאלה

אני וחברותי הינו בבית של ידיד שלי והינו על המחשב..בטעות עלה לנו קובץ שהכיל בתוכו רשימת של סרטוני פורנו הקובץ היה נמצא בתוך הסל מיחזור ככה שכנראה מישו נסה להסתיר אותם או מחוק.. אנחנו לא יודעות בדיוק מה קרה שם אבל זה היה על השם משתמש שלו..אנחנו נמצאות בדילמה שאנחנו לא יודעות מה לעשות מכיוון שזה לא המקום שלנו להתערב אבל אנחנו עדין חושבות שצריך לעשות משו בעניין ררציתי להתייעץ איתך איך אנחנו מהמקום שלנו בתור ידידות שלו נוכל לעזור לו?

תשובה

שלום וסקגב

אני מבין היטב את הכאב שלכם.
זו אחת מקללות הדור.
ברם, איני חושב שזה תפקידכן לעשות דבר מה. ההתמודדות חייבת להיות שלו, ולא מכוח העובדה שאתן מתערבות בכך. אפשר לדבר על הנושא באופן כללי, מתוך שיחה רגילה, ולהביע את שאט הנפש מהתופעה, אולם לא הייתי נכנס לחייו האישיים, כל עוד הוא לא עומד על הרגליים שלו.

כל טוב