גלגול נשמות אצל תינוק

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/01/07 18:18 כז בטבת התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א..

תינוק או ילד שנפטרו לפני גיל מצוות הם גלגול שבאו לתקן את מה שעשו..

השאלה שלי היא למה הקב"ה נותן להורים להצטער על כך?אם הם ילדו תינוק והוא ניפטר אז למה ד' נותן להם ככה להצטער?

האם יכול ליהיות שד' נותן להם דווקא להצטער על מות ילדם בגלל שגם הם לא בסדר?ובגלל זה התינוק בא בגלגול דווקא אצלהם?...

תודה מראש לכבוד הרב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
אנו איננו יודעים למה תינוק מסויים נפטר. אנו מנסים לברר את דרכי הנהגת ה' בעולם באופן כללי, מה הם השיקולים והעקרונות שעל פיהם קורים לנו דברים. אבל איננו יודעים באופן ספיציפי לגבי אדם מסויים, בוגר או תינוק למה קרה לו כך או אחרת.
הדברים מאד מסובכים. בכל מקרה יש מכלול של סיבות ששזורות זו בזו. יש את האדם עצמו ומה שמגיע לו, יש את ההשפעה של זה על סביבתו הקרובה, משפחה וחברים, יש את ההשפעה על הסביבה הרחוקה (למשל חייל שנופל זה משפיע על כולנו), ולכל זה מתווסף לחלק מהדיעות גם עניין גלגול נשמות. ולפעמים יש צדיק שסובל בשביל כפרה על הדור כולו. ולכן איננו יודעים למה הורים מסויימים קיבלו סבל זה ולא משהו אחר. אנו רק יודעים שמשפטו של הקב"ה הוא אמת וצדק, בעולם הזה ובעולם הבא. ותפקידנו הוא לבחון עצמנו תמיד, לעשות חשבון נפש ולתקן.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן