שאל את הרב

גזל או לא? דחוף!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/09 16:54 ו באב התשסט

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

אני סטודנטית ולשם מימון לימודי אני מקבלת מלגות לכיסוי חלק מתשלום הלימודים. חלק מהם אני משלמת מכספי שלי. (הורי אינם יכולים לעזור לי).

שנה שעברה, פנו אלי לחנוך ילד המתקשה בלימודים בתמורה לחצי משכר לימוד שנתי. הגעתי לביתו של הנער ולימדתי אותו שעה. הוא נראה ילד ממשפחה אמידה, ממה שניכר ממנו מהבית המפואר שבה היה חי. גם אחיינית שלי מכירה אותו ואמרה שתמיד לפני מבחנים הוריו שוכרים לו מורות פרטיות.

בחזרה לנושא: מאז אותו פגישה לא ראיתי אותו! ניסיתי לייצור עימו קשר כמה פעמים. הוא התחמק כל פעם בתירוץ אחר. לעיתים לא ענה לטלפונים שלי. הודעתי על כך לרכז של הפעילות (שהוא במקרה בן דודי, ומראש עוד לפני שנתנו לי את הילד, הוא אמר לי שאם לפעמים אני לא יכולה להגיע אל הילד לרשום שהייתי אצלו.) והוא אמר לרשום, כצפוי ולא להודיע על כך לאף אחד. אני גם עשיתי את שלי. הילד הוא זה שהתחמק ממני. מה גם שמעתי שאין הרבה ילדים שיכולים לקבל במקומו את החונכות.

עד עכשיו לא קיבלתי את המלגה. ומצדי זה היה בסדר כי גם ככה לא נפגשתי איתו חצי שנה. כאמור רק פעם אחת. היום קיבלתי טלפון ממי שעובד מעל הרכז ואמר שהצ'ק מוכן ולבא לקחת.

מה עושים? אני לא רוצה שיהיה גזל בביתי. אני משתדלת מאוד לא לגזול גם בדברים הכי קטנים.

לקחת את הצ'ק או לספר לו מה קרה? אולי יש סיכון שיפטרו את בן דודי? ומצד אחר הכסף קורץ לי ללימודים שלי.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שאת צריכה לדבר עם האחראי האזורי האם מקבלים גם עבור פעמים שהוא לא הסכים להפגש, (אינך חייבת לומר את סיפור הבן דוד, למרות שגם זה לא ברור), ואם יגיד שאין על כך תשלום, תצטרכי להחזיר את יחסיות המלגה, דהיינו כמה היית צריכה לקבל באופן יחסי לפגישות שכתבת.
ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה.

צום החמישי לששון ולשמחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

כתבות נוספות