ברכת מזונות לחלה/לחם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/10/07 16:02 ג בחשון התשסח

שאלה

מה כמות הסוכר שמריכה להיות בקילו בצק כדי שברכת החלה/לחם יהיו מזונות?

תודה!!

תשובה

לדעת חלק מהפוסקים הכל שאלה של רוב ומיעוט. ולכן כל שהסוכר הוא יותר מהקמח ברכתו תהיה מזונות כל שלא אוכלים שיעור קביעות סעודה.
לדעת ערוך השלחן(או"ח קסח,כד) לא מדובר על רוב ומיעוט, אלא מה שקובע הוא מראה העיין. אם זה נראה כלחם לא מעניין כמה כמות הסוכר, ואם מהמבט בעין ברור שמעורבבים בזה דברים נוספים כמו סוכר או שמן או דבש, אז דינו כפת הבאה בכיסנין שברכתה בלא קביעת שיעור סעודה הוא מזונות