ארמית דחוף!

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 03/07/07 13:43 יז בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב לך,

ידוע הרי שהמילה "לך" בארמית נקראת "לך" בלשון נקבה, ובתורה יש גם את המילה "לך" שנשמעת כמו בארמית בגלל הניקוד... אז השאלה שלי היא איך זה חדר לתורה, הרי התורה ניתנה בהר סיני, ונכתבה בעברית... ואין שום סיבה שיש ניקוד מסויים כדי שזה יישמע כמו ארמית, והרי לפי המוסרת האדם הראשון דיבר עברית ובטח לא אמר "לך" בלשון נקבה...? ודבר שני אם זה כך אז מדוע מופיעה המילה "לך" בתנ"ך בניקוד רגיל בלשון זכר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
שתי תשובות בדבר, האחת, כי יש השפעה ארמית כיון שדיברה תרה בלשון בני אדם, ויש חוקרים המציינים מילים נוספות כגון:אתא- במשמעות בא, ומי מילל בבראשית. הארמית כבר היתה קיימת בימי לבן שקרא לגל עד יגר סהדותא.
תשובה שניה שגם בלשון הקודש יש ביטוי של לך במשמעות זכר כלשון ציורית. ומי אמר שהעברית הופשעה מהארמית, אולי להיפך?

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן