אירוע בבין המיצרים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 11/06/11 22:38 ט בסיון התשעא

שאלה

שלום,

אנו בני עדות המזרח ונולדה לנו תינוקת לפני כשבועיים.

אנו רוצים לערוך לה מסיבה עם מוסיקה וריקודים.

האם מותר לערוך את האירוע בימים שבין י"ז בתמוז לאב באלול (אנו התחתנו בימים האלו, אז לא ברור לנו למה חתונה מותר וארוע אחר אסור).

במידה ולא, האם ניתן לערוך אירוע בתקופה זו עם מוזיקת רקע וללא ריקודים?

והאם מותר לערוך את האירוע ב-9/8 בערב, שזה יום צום 9 באב, אך הצום מסתיים בערב. אם כן מאיזו שעה ניתן יהיה להתחיל את האירוע?

(אציין שנאלצנו להידחק לתאריכים אלו משום שיש בני משפחה קרובים בחו"ל שיוכלו להגיע רק באוגוסט ויש אח שמתגייס ב-10/8)

אודה לתשובתך

תשובה

שלום ומזל טוב.
עליכם לבחור בין מסיבה ביתית צנועה ללא ריקודים בחודש תמוז - לפני ראש חודש אב. או מסיבה רגילה - לפני או אחרי שלושת השבועות.

אתם התחתנתם בחודש תמוז שאז מנהג חלק מהספרדים להקל וזה דווקא בסעודות מצוות כחתונה או בר מצווה
( שאינה דחויה) וכן מסיבת אירוסין ביתית וצנועה, שהיא מסיבה על הסכמת בני הזוג להינשא, כיוון שיש בה צד של מצווה, מותר לקיימה עד ראש חודש אב. אבל מסיבת אירוסין גדולה אסור לעשות בשלושת השבועות.

ומשנכנס אב (1/8) ממעטים בשמחה ואפילו אירועי מצווה כגון ברית מילה פדיון הבן או בר מצווה מקימים ללא מוזיקה כל שכן סעודת הודיה דחויה על לידת הבת שאינה נחשבת כסעודה סביב מצווה מסוימת שאין ראוי לעשותה בחודש אב וגם במוצאי הצום עדיף שלא לעשות מסיבה
שהואיל ובפועל רובו של בית המקדש נשרף בעשירי, נהגו ישראל שלא לאכול בשר ולא לשתות יין בעשירי באב. למנהג ספרדים האיסור נמשך בכל היום, ולמנהג אשכנזים עד חצות היום בלבד (שו"ע ורמ"א תקנח, א).

ולהלן מקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393