איך אפשר לעשות את הריחוק מבנים באופן טבעי ?

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 03/06/05 13:56 כה באייר התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

כתבת בתשובה לשאלה שעלינו ליצור חברה שבה הריחוק מבנים הוא באופן טבעי ואני רוצה לדעת איך בחברה שבה דווקא כן טבעי שיש קשר עם בנים משנים את זה לכך שהריחוק יהיה באופן טבעי?

תודה רבה,חן

תשובה

ישנן דוגמאות רבות לסניפי בני עקיבא, למשל, שבהם המצב הטבעי היה חברה מעורבת, ולאט לאט הפכו את המצב הטבעי לנפרד.
זה בדרך כלל קורה בהדרגה, ומתוך התחזקות כללית של הנוער. כאשר יותר ויותר בני נוער מתחזקים מבחינה תורנית, הם רואים חשיבות בהפרדה, ומתחילים לעשות פעילויות מסויימות בנפרד, כמו למשל שיעור בסניף או סעודה שלישית, או כל דבר אחר.
בהדרגה הופך המצב הנפרד לטבעי.