אבקת\מוצקי חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/03/09 21:03 ג בניסן התשסט

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

אני נוהג לאכול אבקת חלב נוכרי אך נימנע מלאכול חלב נוכרי.

ברצוני לדעת תחת איזה קטגוריה נכנס המושג "מוצקי חלב נוכרי" שנעשה נפוץ לאחרונה.

כמו כן,כיום ישנם מוצרים שכתוב עליהם ברשימת המרכיבים "אבקת מי גבינה(מוצקי חלב עכו"ם)" אך ליד ההכשר כתוב כשר לאוכלי אבקת חלב נוכרי.

האם זה נחשב אבקת חלב נוכרי או שמא זהו חלב נוכרי ממש?

תודה ושבוע טוב,

אביעד

תשובה

ב"ה

שלום רב.

מוצקי חלב נוכרי דינם כחלב נוכרי !!!.

המוצרים הללו נעשים באותו תהליך כמו שנעשית הגבינה, ובערך כמו אבקת חלב.

לוקחים את החלב ומפרידים את הנוזל מן מוצקי החלב.

בעצם זהו תהליך של יצירת גבינה, ויצירת גבינה אסר השולחן ערוך בגזירה.

לדעתנו גזירה זו חמורה ככל הגזירות , ואין בה את הקולות של חלב עכו"ם.

אבקת מי גבינה הינה כאבקת חלב נוכרי, וכמו שכתבי לך - זה חמור , ואסור לאכול גם חלב נוכרי וגם אבקת חלב נוכרי.

ברכה והצלחה.

בברכה