תספורת אצל גבר לבחורה רווקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/13 20:46 כ בשבט התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

(מצטערת על כפילות השאלה. כתובת האימייל הקודמת שנכתבה לא נכונה)

אני נוהגת לצבוע גוונים בשער ולהסתפר, מן הסתם מטעמי נוחות אצל אותו ספר.

את הגוונים הוא עושה בצורה מעולה וגם התספורות שלו טובות מאוד.

את צביעת הגוונים עושה בעיקר העוזרת שלו, והוא רק מסתכל ואומר איך יצא וכו'.

ואת התספורת הוא עושה בעצמו.

יצוין כי אני רווקה (לעניין שאין לי חובה בכיסוי ראש).

אני מניחה (ואם טעות בידי אשמח לדעת) שאין בעיה בעניין הגוונים כיוון שאת רוב ההתעסקות בשער עושה העוזרת. אך האם גם מותר לי להסתפר אצלו?

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את הצורך.
מבחינה עקרונית, דווקא בשל העובדה כי כאן מדובר על יופי שהוא המטרה ולא תוצאת לוואי של ההסתכלות - קשה להתיר ולומר שהוא פשוט עסוק בעבודתו ולא מתייחס להיבטים האלה של היופי.
אם את כל העבודה עושה אישה - זה כמובן יותר קל.

כל טוב