שלוש שידוכים - לגן עדן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/06/03 06:12 כב בסיון התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

אמרו לי לא פעם שמי שעושה לפחות 3 שידוכים מוצלחים יש לו מקום בגן עדן.

האם זה נכון?

תשובה

בס"ד

זה נראה לי מאוד נכון אם כי איני יודע לזה מקור מדויק. ולמה?

כי הפעולה של שידוך נכון - משפיעה טובה לבני הזוג לשנים ארוכות ומביאה גם ברכה לדורי דורות. היא מביאה חיים לעולם. כלל זה נזקף לזכות מי שעשה את השידוך - השאלה שלי למה צריך שלושה שידוכים בשביל העולם הבא - נראה לי שגם בשידוך אחד אפשר להגיע לזה.
אולי בשלוש זה כבר "חזקה" של המשכיות. מי שכבר עשה שלוש בודאי יעשה עוד ועוד.

והעיקר דעי לך ש"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" (מסכת סנהדרין, פרק י"א). חלק של קרבה לה'.

איזה חלק?

[תלוי בגודל הכוונה, בגודל המעשים, בגודל המאמץ.]

ככל שאדם מכוון יותר לשם שמים, מתוך יראה ואהבה - קרבתו לה' גדולה יותר.
ככל שאדם מנצל יותר את כל זמנו למעשים טובים, לעבודת ה' - המקום בגן עדן גדול יותר.

ככל שצריך להשקיע יותר מאמץ, כי יש קשיים - יש לכך יותר ערך. לפום צערא אגרא. וגם כאשר אדם ניסה לעשות דבר ולא הצליח, אם הוא באמת ניסה - הוא יקבל על כך שכר.

כל הדברים האלו נכונים בודאי ובודאי גם לגבי מי שמקים משפחות בישראל. ואפילו אם הוא מקבל על כך שכר חומרי של כסף או כבוד.

בהצלחה.