ריחוק מאלוקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/18 06:19 יא בתמוז התשעח

שאלה

שלום הרב,

יש לי קשר חזק מאוד עם הקב"ה, אני מאמינה בו ויודעת שהוא שם בשמיים מקשיב לי ושומע אותי, עוזר לי בהכל ויש לח סייעתא דשמיא חזקה ממנו, אבל השבוע האחד מן הימים הייתי כל כך עצבנית כי שום דבר לא הלך לי ואמרתי דברים חזקים וקשים שאני מרגישה שהתממשו: ביקשתי מאלוקים "להתרחק ממני", אמרתי שאני שונאת, זלזלתי ועוד דברים קשים וחזקים בסגנון... אני באמת כל כך מצטערת על זה, האשמה אוכלת אותי מבפנים, אני לא רוצה שזה יקרה באמת - אך לצערי אני חוששת שהקב"ה כאילו "אמר" שאם זה מה שאני רוצה אז בבקשה - קיבלתי, אני מרגישה ריחוק ממנו, שאין לי את אותה הקירבה שהייתה וההשגחה האלוקית עליי כבר איננה, זה קשה לי וחסר לי כל כך... אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש מצטערת על כל מה שאמרתי...

אשמח שתעזור לי ותגיד לי מה אפשר לעשות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקב"ה מכיל אותך באהבה גדולה.

הוא לא איש שייעלב ויכעס ויתרחק ממך בגלל שאמרת משהו מתוך עצבנות.

הקב"ה יודע ורואה את אשר בליבך עתה:

את הצער והחרטה שלך - שמעידים על כך שהאמת הפנימית שלך לא התבטאה באותם רגעים נסערים

אלא במה שאת חשה עתה.

תחזרי להתפלל בשמחה ולהרגיש קרבה - ומיד תחושי נאהבת ורצויה לפני ד' יתברך.

בהצלחה!