פסח- מקציף חלב, הגעלה מחלבי לבשרי, והאם זום נחשב מניין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/04/20 10:23 יא בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב

האם אפשר להכשיר לפסח מקציף חלב שנגע רק בחלב?

האם אפשר להכשיר בהגעלת כלים של פסח במטבח סכין מבשרי לחלבי?

האם שיחת וידאו של חמישים משתתפים בזום נחשבת מניין?

תודה רבה

תשובה

שלום

א. אין צורך להכשיר. רק לנקות.

ב. לספרדים מותר כל השנה להגעיל מבשר לחלב ולהיפך. לאשכנזים מותר בהגעלה של פסח להגעיל גם מבשל לחלב (סכין טעון רק עירוי).

ג. מניין הוא רק עשרה גברים (ולשיטת ר"ת והרמ"א בשעת הדחק תשעה וקטן) שנמצאים יחד בחדר אחד או בשטח אחד ללא מחיצות, בפועל ולא דרך מחשב.

אם יש מניין כזה במקום מסויים (כגון בכותל), והוא משודר בשידור חי, אזי מי שנמצא בבית יכול לענות אמן וקדושה, אך לא נחשב עבורו שהתפלל במניין את תפילת שמונה עשרה.

ואם אין מניין אמיתי בשטח אחד, אלא כל אחד בביתו ליד מחשב, אזי אסור לומר קדיש וקדושה דרף zoom, ואם אמרו, אסור לענות אמן. משום שיחידים ליד מחשב אינם מצטרפים למניין עשרה.

כל טוב