פחד לידה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/06/19 21:44 יז בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני בהריון ראשון אחרי טיפולי הפריה חוץ גופית עם תאומים , מאז כתבה על בחורה שנפטרה בלידה אני כל היום במחשבות על זה .. אם חס וחלילה אמות בלידה .

ואני בחורה עם שמחת חיים !! שלפני לא הייתי חושבת על זה בכלל .

איך אפשר להעביר את המחשבות השליליות האלה? זה מסמן משהו?

תודה רבה

תשובה

לא אמות כי אחיה.

אשריייך שזכית להכנס להריון כה יתן השם לך לידה קלה חיים ארוכים ועוד הריונות תקינים וילדים וילדות בשמחה ובטוב לבב.

תבקשי מבעלך שיפתח את ארון הקודש במשך החודש התשיעי בבית הכנסת

ושיקרא את ספר יונה כאשר תכנסי לחדר הלידה.

וכמו כן הורידי מעלייך את תכשיטי הזהב לקראת הלידה.

והיות וממש עתה כתבתי סיפור מדהים על לידה עם הרב מרדכי אליהו הנה הסיפור לפנייך.

שתזכי לבריאות ואריכות ימים הנה הסיפור:

מה שלום היולדת.

אחת וחצי בלילה אברך ירושלמי מקבל שיחת טלפון בהולה רוץ לרב מרדכי אליהו לקבל ברכה אשתי יושבת על המשבר ויש קשיים בלידה אומר הבעל יגאל אלון שמו.

רץ האברך מגיע אל בית הרב נוקש בדלת ואין עונה.

יוצא עצוב

ומחליט לחזור

בכל זאת פיקוח נפש.

שתים בלילה נוקש בדלת מעט בחוזקה

ולשמחתו הרב פתח את הדלת.

מה מביאך הלום שואל הרב בלב,טוב ושמח

מספר האברך שגיסו מבקש שהרב יתפלל לשלום היולדת.

הרב מברך בשמחה גדולה את היולדת בשמה ובשם אמה והאברך יוצא לדרכו שמח.

יצא מן הבית ולפתע הרב קורא לו

בוא הכנס הביתה.

האיש משתהה ואינו יודע מה מבקש ממנו הרב.

אומר לו הרב אני מבין שזה מצב של פיקוח נפש.

אם כן לא מספיק מי שברך שב.

נגש לספריה מוציא שני מחזורים של יום הכפורים פותח בהפטרת יונה ואומר לאברך בוא נקרא יחד את ספר יונה.

ונתפלל כשם שיצא יונה בשלום ממעי הדג כן יצא הוולד צדיק ובריא.

אמצע הלילה הרב קורא בנעימה קדושה את יונה מילה מילה בטעמיה נגוניה ולבסוף עושה מי שברך.

יצא האברך עם אורות עליונים גם מי שברך גם יונה שש ושמח בוודאי תהא לידה קלה.

הסיפור יפה ומרתק אומר לי הגיס אבל עכשיו תשמע

כאן הסיפור רק מתחיל.

שש וחצי בבוקר האשה יולדת בבית חולים ירושלמי נכנסת נרגשת אחת האחיות ושואלת את היולדת

איך את קרובת משפחה של הרב מרדכי אליהו?

אינני בת משפחה

רק בעלי

שלח אליו שיתפלל עלי.

ובכן מספרת לה האחות

באמצע הלילה הטלפון מצלצל במחלקה.

לילה טוב אוכל לדעת מה שלום היולדת אלון?

עניתי ממתינה ללידה

מי כבודו שאלתי ענה

מרדכי אליהו.

לאחר שסיימנו את השיחה

אמרתי במחלקה אני חושבת שזה הרב מרדכי אליהו.

וכך כל חצי שעה הרב התקשר

ושאל אם ילדת.

היולדת פרצה בבכי

ואמרה

היתה זו לידה קשה

ובאמצע הלילה הוקל לי

הרגשתי שאיזה מלאך נמצא לימיני.

עכשיו אני מבינה.....

זכות הרב תעמוד לימינך חשבי מחשבות טובות בבריאות ואריכות ימים.