נשים מודות על ברית בברכת המזון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/03/19 15:29 כא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

בברכת המזון כתוב: "נודה לך.....ועל הברית שחתמת בבשרינו"

למה נשים מברכות על/את זה?

הרי אין להן על מה....

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

שאלה מצויינת שאלת! את אותה שאלה שואל אחד מגדולי הדורות, הרמ"א בעל ההגהות על השולחן ערוך.

לדעתו, באמת נשים לא תאמרנה ברית ותורה בברכת המזון.

אולם לעומתו, המשנה ברורה (סק"ט) כתב, שמכל מקום בימינו גם הנשים אומרות "על בריתך שחתמת בבשרנו ועל תורתך שלמדתנו", והכוונה על ברית הזכרים שחתמת בבשרנו, כולנו.

בדומה לכך, גר שנתגייר אומר "שהנחלת לאבותינו" בגלל הערבות עם עם ישראל, וגם אברהם אבינו שהוא אב המון גויים. ועוד כהנה דוגמאות.

(מקורות: שו"ע רמ"א סימן קפז סעיף ג | משנה ברורה שם ס"ק ט)

כל טוּב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן