ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 12/08/08 10:35 יא באב התשסח

שאלה

בס"ד

לכל מאן דבעי

שלום וברכה,

אני סטודנטית לחשבונאות, ואני נמצאת כרגע בתקופת מבחנים. יש לי בקרוב מבחן גדול וחשוב בדיני מיסים ואין לי מספיק זמן ללמוד אליו, רציתי לשאול האם אני יכולה ללמוד למקצוע כזה בשבת? מדובר בחומר תיאורטי בלבד, ללא חישובים...

בתודה מראש,

הדר.

תשובה

שלום!
שתי בעיות יש בלימוד נושאים אלה בשבת: "חפציך אסורים וגם לחשוב חשבונות", עצם העיסוק בחפצי חולין כאלה אסור. בנוסף, לימוד זה הינו הכנה משבת לחול. לכן אסור ללמוד בשבת מקצוע זה, כמו גם מקצועות אחרים שאינם לימודי קודש.
בהצלחה!