שאלה
.שלום..
יש לי שאלות..
בקשר לתחיית המתים...האם כולם קמים לתחיה? ומי שלא, מה קורה לו? והאם אח"כ הנשמות הן ניצחיות? ומה קורה בעולם הבא? ואיך יודעים שה' ניצחי?
שמעתי משו לומדים שם תורה...אז זה המטרה בעצם? ללמוד תורה שם? והרי, אנחנו חיים בעולם חומרי..ותאמת אני לא רגילה ללמוד תורה הרבה....והאם כולם יהיו באותם דרגות רוחניות? הרי אם מישו יהיה בדרגה רוחנית פחות טובה אז יהיה לו פחות טוב..וככה הוא יישאר במצב תמיד?
ועוד שאלה, האם בעצם זה שאני לא עושה משו טוב..נגיד סתם יוצאת לסרט להנות..האם ככה הפסדתי זמן כדיי להשיג לי שכר לעולם הבא? אבל הרי חשוב גם להנות מהחיים למרות שזה הנאה ריגעית..
אני מצטערת על כל השאלות..
תודה רבה! =].
תשובה
שלום
בתחיית המתים כל ישראל יקומו לתחיה, כמובן מי שחטא יתגלגל שוב ושוב עד שיתקן שורש נישמתו,אחר כך החיים יהיו נצחיים ונחלקו הפרשנים אם יהיה זה עם גוף או בילעדיו .
בעולם הבא מקבלים את השכר על כל העמל של העולם הזה , ולא התברר לנו טיבו של שכר זה, מפני שהוא נשגב מאד, עין לא ראתה אלוקים זולתך, ככל שעומלים יותר השכר גדול יותר.
ברכה והצלחה