כלים שבושל בהם בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/08/09 12:58 כח באב התשסט

שאלה

שלום,

מה דינם של כלים שבושל בהם בשבת?

מדובר בכלים אצל משפחה חילונית ששומרת כשרות אבל לא שומרת שבת.

לא מדובר במזון שבושל בשבת אלא מזון שבושל בכלים בהם נוהגים לבשל גם בשבת.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

שיטת הרשב"א שמובאת במשנה ברורה בסימן שיח בשו"ע אוסרת את השימוש בכלים שבשלו בהם בשבת מפני שבלעו איסור.

נכון הוא שיש שיטות המקילות ונכון הוא שיש לחלק בין שימוש בשוגג או במזיג וכן שימוש חד פעמי או כשיטה (מסעדות שפועלות בשבת).

לכן אם אתה מתארח ביום חול אצל משפחה שמבשלת בכלים בשבת אינך יכול לאכול את האוכל (חוץ מבעיות נוספות שיכולות להגרם כגון בשרי,חלבי והאוכל עצמו וכדומה).
אלא אם הכלי עבר הכשרה (הגעלה) ובדקת היטב את טיב המאכלים המתבשלים בסיר.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.