כיסוי ראש - למה רק אחרי חתונה?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/20 00:10 כה באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

שאלתי היא: למה צריך לשים כיסוי ראש דווקא אחרי חתונה? אם 'שיער באשה ערווה', אז גם לפני חתונה לכאורה יהיה אסור...

למה צריך חצאית, וחולצה ארוכה, אבל לא כיסוי ראש?

ועוד, ראיתי את התשובה של הרב על שאלה דומה לזו:

'לגבי טעם האיסור מעת הנישואין נראה לי לומר שכאשר אישה נישאת לבחיר ליבה היא מתקדשת אליו, מתייחדת לו ולכן עושה היכר בינה לבין שאר הנשים הרווקות בענייני צניעות. במילים אחרות: לאחר החתונה, היהדות מלמדת אותנו שאחד ממרכיבי היופי המרכזיים באשה הופך להיות שמור לקשר האינטימי ביניהם. השיער מוסתר ורק להם מותר לראות, וזאת כדי לחזק את הקשר המיוחד בין האיש לאישה."

ויש לי שאלה על זה: אם זה מייחד את הקשר שבין הגבר לאישה, למה מותר להיות בלי כיסוי ראש בבית (מול הילדים וכו'),

אשמח לכמה שיותר תשובות..

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

כל הכבוד שחיפשת לפני השאלה, זה מועיל בהחלט.

לגבי השאלה הראשונה, כאן פירטתי את ההיתר לרווקה בגילוי ראש

לחצי כאן לפירוט ההיתר לרווקה בגילוי ראש

לגבי כיסוי ראש בבית - אכן יש נשים שנהגו לכסות גם מול הילדים, אלא שמן הדין אין חובה. זאת מפני שייחוד הקשר בין האיש לאישה אותו ציינתי, הוא לעומת גברים אחרים שאינם הבעל. בילדי הבית אין שייך טעם זה.

אני מקווה שהשבתי לשאלתך, אם ישנה שאלת המשך, אפשר לשלוח שאלה חדשה, ואענה ברצון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן