זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/11/20 22:32 יד בכסלו התשפא

שאלה

כבוד הרב אני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי אני נשברתי שוב אחרי רצף של יומיים ללא הוצאת זרע לבטלה, אני נלחם עם היצר כל כך חזק ומפסיד בכל פעם אני מרגיש מטומטם.

אני מרגיש שהיצר שלי משתלט עליי ובאותו הרגע אני לא שולט בעצמי, אני באמת לא רוצה לעשות את זה אבל זה פשוט קורה, איך אני יכול לכפר כבוד הרב בבקשה תעזור לי

תשובה

שלום

כפי שכבר כתבתי לך, אתה לא מטומטם חס וחלילה. ממש לא. דווקא להפך. אתה צדיק מתוק.

כפי שאתה כותב זה אכן יצר מאוד חזק, והניסיון שלך הוא מאוד גדול. אני לא אומר שאין לך שום אחריות, אבל זה ממש משהו שקרוב לאונס (ושוב אני מדגיש - זה לא אומר שאין לך שום אחריות).

הקב"ה יודע בדיוק עם איזה עוצמה של יצר אתה מתמודד, והוא יודע בדיוק כמה אתה מתאמץ, כמה הצלחות יש לך, ובעיקר איזה צער וכאב גדולים יש לך על הנפילות. כל זה יקר בעיניו מאוד.

זה שאתה קורא לעצמך בשמות גנאי כאלה, זה חלק מהניצחון של היצר הרע. הוא רוצה לייאש אותך, ולהוריד את הערך שלך בעיני עצמך.

תמקד את המלחמה בו בנקודה הזאת - אתה לא מטומטם. אתה יהלום יקר. אתה יכול לקום ולהמשיך לעבוד את ה' (גם אם תהיינה עוד 1,000 נפילות). כל זמן שאתה חי, אתה יכול לקום ולצעוד קדימה. לא משנה כמה נפלת ולאן.

קראת את כל מה שכתבתי לך בפעם הקודמת? נכנסת לכל התשובות שבקישורים? תנסה לאמץ את ההמלצות. לפי הקצב המתאים לך.

אבל הכי חשוב, ששום נפילה, לא משנה מה יקרה, לא תגרום לך ייאוש או מחשבות גנאי על עצמך. זה בהחלט קשה מאוד, ואתה לוחם אמיץ וגיבור בסיירת של הקב"ה.

אחרי נפילה - חרטה, וידוי וקבלה לעתיד להתאמץ.

אחרי זה, לעזוב את העצבות, ואפילו את הצער, ולהתקדם קדימה בעבודת ה' בשמחה. עוד תהלים, עוד לימוד תורה, עוד חסד.

בהצלחה רבה (ותמשיך לכתוב)