הלכות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/06/18 19:25 ט בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

1. האם מותר להניח דג נא על הפלטה בשבת מוקדם בבוקר על מנת שיהיה מוכן כאשר בעלי מגיע מהתפילה ?

2. בעלי מברך על לחם משנה בשבת ונוגס ביס אחד מהלחם וזהו . במהלך הארוחה הוא לא אוכל יותר לחם והוא בדרך כלל מברך ברכה אחרונה - " על המחיה " או " בורא נפשות " - אני מבקשת לשאול את כבוד הרב - האם זה תקין העניין הזה ? ואם כן - האם הוא לא צריך לברך ברכה אחרונה גם על היין ?

תודה רבה

רוני

תשובה

1. לא. רק אוכל מבושל

2. יש לאכול לפחות שיעור כזית ( כמות לחם שאם נקפל תכנס לקופסת גפרורים ).בכדי להתחייב בברכת המזון .