ג'לטין

כבוד הרב שלום

קיבלתי עכשיו סרטון איך מפיקים ג'לטין והזדעזעתי. מחומר זה מפיקים מוצרי מזון, קפסולות של תרופות, ממתקים ושמפו. הראו בסרט שחומר הגלם הבסיסי הוא עורות חזיר (סרטון מבריסל). העיתונאי שאל את בעל המפעל האם זה לא בעייתי לגבי דתות כמו איסלם או יהדות והוא ענה שלגבי מיעוט, זו כן בעיה אך עדיין זה מיעוט וביקש להוציא את הנאמר מהעריכה (הדבר לא נעשה ולכן אני מזועזעת). האם הג'לטין שאנו רוכשים בסופרים פה בארץ מופק ממשהו אחר כי נותנים לזה שם כולל "ג'לטין" אך בלי לדעת בעצם מה זה?

אשמח מאד לקבל תשובה. תודה מרטין

תוכן התשובה:

שלום
דעת הרבה אחרונים להתיר את כל סוגי הג'לטין, מפני שבדרך עשייתו הוא מאבד את כל טעמו עד שאינו ראוי לאכילה, וממילא אינו נחשב יותר לדבר מאכל ופקע ממנו האיסור. ועוד, שהחלק הקשה שבעצמות בעלי חיים אינו נחשב אוכל, וכבר מתחילתו לא חל עליו איסור נבלות וטרפות, ויש מחמירים. למעשה, כיוון שגם לדעת האוסרים האיסור מדברי חכמים, זהו ספק איסור בדברי חכמים וההלכה כדברי המתירים, ומותר לאכול מוצרים שיש בהם ג'לטין. ואע"פ כן כיוון שכיום אפשר בקלות להשיג ג'לטין שהופק מבעלי חיים טהורים שנשחטו כדין, עדיף שהמפעלים ישתמשו בהם ויצאו ידי כל הפוסקים.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=935

התשובה התקבלה מצוות ישיבת הר ברכה,
כו בחשון התשעב
,
23 בנובמבר, 2011
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

סמוטריץ' צילום: Sraya Diamant/Flash90

סמוטריץ' לחברי גוש הימין: "אין אחדות בלי ריבונות"

קרא עוד