גיוס בנות דתיות לצבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/03/20 18:33 ה בניסן התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום, כחלק משיעורי תושבע בבית הספר שלנו אנו עושות הערכה חלופית על שאלה שמעניינת אותו ואני וחברתי בחרנו לעשות על גיוס בנות דתיות לצבא.

נשמח לדעת מה דעתך בנושא ומהן הסיבות.

תודה רבה!

תשובה

שלום לך,

לא משנה מהי דעתי - הרבנים הראשיים לישראל לאורך כל השנים פסקו שאסור ולכן זה אסור כמו כל איסור דרבנן.

לפני 40 שנה היתה פרשנות שאולי לא התכוונו ל'מורות חיילות' אבל מורי ורבותי הרבנים הראשיים לישראל הרב מרדכי אליהו זצ"ל והרב אברהם שפירא זצ"ל חזרו והדגישו שזה מחייב כל בת בישראל.

ההבדל המהותי בין זה לבין השירות הלאומי הוא שהבת אינה יכולה להשתחרר בכל עת.

גם ראיתי, לצערי, מורות חיילות שבפקודה נאלצו לעשות חגים בבסיס אחר בו כולם בנים רק כעונש של המערכת.

סיכום

כמו שמי שמטלטלת מוקצה בשבת אינה נחשבת ל'דתית' ק"ו שמי שמשרתת בצבא אינה 'בת דתית'

בברכה דוד לוי

{גילוי נאות - אני משרת בצה"ל במילואים בתפקיד קרבי יותר מ 40 שנה}