ברית מילה לתינוק שנולד בקיסרי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/03/19 10:30 כד באדר א'

שאלה

שלום הרב, האם צריך לעשות ברית במצב של תינוק בכור שנולד ניתוח קיסרי בהרדמה?

תשובה

לשואלת שלום,

ברכת מזל טוב, שתזכו להרבה נחת והחלמה מהירה.

כל תינוק יהודי חייב בברית מילה גם אם נולד בניתוח. כמובן שמועד המילה תלוי בהמלצת הרופאים, בהתייעצות עם מוהל.

יש לציין שהברית במקרה כזה לא דוחה שבת, משום שלמדו בגמרא מפסוקי התורה שאם האמא לא טמאה טומאת לידה - זמן הברית לא מדוייק ליום השמיני (אין להתבלבל עם טומאת נידה, ממנה צריכה כמובן להיטהר ולטבול).

לגבי פדיון הבן, אולי זו כוונתך, אין פודים מכיוון שלא יצא דרך פתח הרחם.

(מקורות: מסכת שבת קלה א | שולחן ערוך אורח חיים סימן שלא ה | וכן שו"ע יורה דעה רסב)

ברכה והצלחה!