יתכן שכבר יצא לכם לשמוע שחשוב למתאמנים לצרוך חלבון. וגם אם לא – חשוב שתדעו כי במהלך פעילות גופנית נגרם לעיתים נזק לשריר וחלבון הנצרך לאחר אימון גופני עשוי לסייע לשיקום ובניית השריר. תכל'ס, בדיוק מה שאתם רוצים.
אז איך אוכלים את זה?
חלבונים נמצאים בחלב, בשר, ביצים, סויה וקטניות. הם בנויים משרשראות של חומצות אמינו. קיימות 20 חומצות אמינו שונות והגוף זקוק לכולן.
למה זה מעניין אותנו?
מסתבר שאיכות החלבונים נקבעת לפי מספר וסוג חומצות האמינו ויש לה חשיבות בהיבט התזונתי והספורטיבי.
כמה חלבון אתם באמת צריכים?
הכמות המומלצת לאוכלוסייה מבוגרת שאינה פעילה גופנית הינה 0.8-1 גרם / ק"ג גוף. אבל אצל אנשים פעילים ספורטיבית (כמוכם...) צריכת החלבון המומלצת גבוהה יותר, בשל הנזק השרירי המתרחש בזמן מאמץ ממושך ועומדת על 1.2-2 גרם / ק"ג.
כדי להגיע לכמות החלבון היומית המומלצת, יש לצרוך בין 0.25-0.3 גרם / ק"ג לארוחה.
אז אחרי האימון הבא, תבחרו טוב טוב את האפטר פארטי שלכם.
תכולת החלבון במזונות שונים:
מקור החלבון |
כמות |
קלוריות |
חלבון (גר') |
משקה פרו יטבתה בטעם וניל |
250 מ"ל |
173 |
18 |
משקה פרו יטבתה בטעם קפה |
250 מ"ל |
173 |
18 |
משקה פרו יטבתה |
350 מ"ל |
242 |
25 |
דנונה פרו 12 2.9% שומן |
150 גרם |
112 |
12.0 |
דנונה פרו 20 |
200 גרם |
140 |
20 |