יוקר המחיה בישראל גורם למשקי בית רבים למצוא פתרונות יצירתיים שיקלו על אורח חייהם. בתחום המגורים, אחד הפתרונות המצויים הוא להתרחק מהעיר. זהו פתרון שטומן בחובו לא מעט אתגרים אך נדמה שעוד ועוד משפחות מחליטות לעשות את זה ולהתרחק מהעיר.
בעבר חיי העיר היו שם נרדף לחיי נוחות. הקרבה למרכזי הקניות, החיסכון בפקקים, המיגוון העצום של האפשרויות לבילוי, לחינוך הילדים ועוד, היוו קרקע נוחה למי שרצה לשלב קריירה, משפחה ונוחות. עליית מחירי הדיור הובילה אנשים 'לחשב מסלול מחדש'.
סעיף המגורים אם בשכירות ואם במשכנתא, הפך להיות סעיף גדול בהוצאות הבית. כלל המחירים עלו ובינינו, גם הפקקים כבר לא נחסכים בלב העיר. אז אי אפשר להקטין את הנוחות במגורי העיר, אך מאידך, אי אפשר להתעלם מהקושי. ומשפחות רבות בוחרות להתרחק.
עד כמה רחוק?
אם נשפוט לפי מה שקורה ביישוב איתמר בשנים האחרונות, נראה שהמרחק הוא גורם פחות משפיע. 39 משפחות רכשו בית בפרויקטים של לב ההר באיתמר, מעבר למשפחות נוספות שהגיעו לגור במקום בשכירות או אצל יזמים אחרים.
המשפחות הגיעו אל איתמר מנווה דניאל, מקריית גת, גבעת שמואל, בית שמש, ירושלים, רבבה ועוד יישובים רבים על מפת הארץ שהמאפיין המשותף לכולם הוא בניה רוויה במחירים גבוהים. באיתמר מצאו המשפחות הללו בתים ענקיים, צמודי קרקע, חלקם אף בתים פרטיים, במחירים שבתל-אביב היו יכולים למצוא דירת חדר פחות או יותר.
חברת לב ההר השקיעה בדגמים השונים של הפרויקט- דאגה לשלב בפרויקט דגמים קטנים יותר ב137 מ"ר ודגמים של 200 מ"ר ויותר. הרעיון הוא לאפשר לכל משפחה לבחור את הדגם המתאים לה.
מה עוד מרוויחים?
חברת לב ההר מציעה ללקוחותיה בתים אותם היא בונה ב'סטנדרט לב ההר'. סטנדרט אותו פיתחה החברה ושילבה ריצוף ברמה גבוהה, מחמם מים בגז, תקרות גבוהות, גימורים יוקרתיים ועוד שילובים שהופכים את הבית מ'קוביה' סתמית לבית מעוצב שכאילו נבנה על ידי המשפחה עצמה.
את הבתים תכננו משרדי התכנון של החברה- 'במרחב' אדריכלות שתכננו עבור החברה דגמים בפרויקטים השונים של החברה- ברחלים, בנריה באלון מורה ועוד. משרד התכנון של רפי שלגי וכן משרד התכנון של 'פלטין' אדריכלות.
הדגמים כולם עברו שדרוג על ידי צוות המעצבות של החברה. כל מעצבת קיבלה דגם ושילבה בו את הטאצ'אפים שלה שהפכו את הדגם למותאם עוד יותר לחיי משפחה. וכך יש לחברה להציע דגמים למשפחות גדולות, לזוגות צעירים, למבוגרים, למשפחות שרוצות להתפנק ועוד.
וכמובן, חיי קהילה
לא כל אחד מתאים לאיתמר. זהו יישוב דתי לאומי, שהטבע קרוב במובן הפיזי ובמובן הרוחני. האנשים באיתמר מסבירי פנים, יוזמים ורצים קדימה תוך חיבור אנושי מדהים בין התושבים עצמם ובין התושבים למקום.
ביישוב תמצאו מוסדות חינוך ממעון פעיל (מצוקת מטפלות? לא כאן…) ועד לישיבה גבוהה כשבתווך יש בתי ספר יסודיים, ישיבת חיצים ועוד. כל אלו לצד מוסדות החינוך הבלתי פורמליים- תלמוד תורה אחר הצהריים, בית ספר למחול ומערך חוגים ענף.
אז זה מה שגרם לכמעט 40 משפחות להגיע לאיתמר- ומה איתכם?
בשיתוף לב ההר